2023. október 30., hétfő

Újdonságok

A közelmúltban megjelent köteteket ajánlunk olvasóink figyelmébe. Mindegyikre érvényesek szokásos kedvezményeink. 


Rick McIntyre: Egy farkas diadalútja - Született vesztesből falkavezér

Corvina Kiadó, Budapest, 2023
262 oldal, keménytáblás, ISBN:  9789631369380
Fordította:
Székely Szabolcs

Ára: 5490,- Ft helyett 4392,- Ft (-20%)







A Yellowstone Nemzeti Park az 1920-as évekig a vadon élő farkasok menedéke volt, amíg a park vadőrei ki nem pusztították őket, így az Egyesült Államokban élő farkasok felkerültek a veszélyeztetett állatfajok listájára. Rick McIntyre biológus lankadatlan figyelemmel kísérte az 1994 és 1996 között betelepített állatok sorsát, köztük a szívének legkedvesebb kölyök, a jelentéktelen külsejű, gyenge, de bátor és hűséges 8-asét, aki vérre menő küzdelmek árán végül falkájának vezére lett. Ő és fogadott fia, a 21-es a hősei ennek a rendkívüli történetnek. 

"Valószínűleg a medve vadászta le a borjút a fák között. Az első fekete nyilván elcsente tőle a prédát, miközben a másik kettő elvonta a figyelmét. A grizzly most viszont már ott volt a kis szürke nyomában - szinte láttam magam előtt, ahogy a mancsával egyszerűen lecsapja, aztán széttépi a kölyköt. Ideges lettem, hiszen ismertem a 8-as történetét, tudtam, hogy még a testvérei is könnyűszerrel legyőzik bármikor - úgyhogy egészen megdöbbentett, aminek ezután a szemtanúja voltam. A 8-as megállt, megfordult, és lecövekelt szemtől szemben a grizzlyvel. A medve ettől ugyancsak meglepődött, hirtelen ő is megtorpant. Ott álltak szemben egymással néhány lépésnyire - mintha csak Dávidot és Góliátot néztem volna. Úgy tűnt, a medve tétovázik. A farkas dacosan rászegezte a tekintetét."

"A Yellowstone Nemzeti Park leghíresebb farkasainak magával ragadó története." 
Washington Post




Varró Dániel: Túl a Maszat-hegyen 2 - Muhi Andris és az ordított világ

Jelenkor Kiadó, Budapest, 2023
308 oldal, füles, kartonált, ISBN:  9789635180110
Illusztrálta: Varró Zsuzsa

Ára: 4999,- Ft helyett 3999,- Ft (-20%)




Muhi Andris arra ébred, hogy túl csendes lett a világ: nem csilingel a villamos, nem dalolnak a madarak, nem szól az iskolacsengő. Eközben a hegy túloldalán Maszat Janka rádöbben, hogy a Paca cár szőrén-szálán eltűnt. Andris is, Janka is nyomozni kezd, de nem működnek a világok közötti átjárók. Eljut Andris Szösz néne házához? Megmenekül Pöckös Mackó a mormota halálos ítélete elől? És Janka a böngyöjbákoktól? Hogy kerülünk képregénybe? Mégis mi a fene történik?


"Kis olvasóim, hát szevasztok,

Nem kell már rágni körmötök,

Elmondom végre nektek azt, hogy

Mi rejlik még a hegy mögött.

Húsz röpke év röpült el összvissz

Suhanva, mint a szél, mi szöszt visz,

Gyorsabban, mint egy tollvonás,

És máris itt a folytatás.

A cím volt csak, mit tépelődve

Kerestem hosszan, mi legyen -

"Még túlabb a Maszat-hegyen"?

Vagy "Kecsöp Benő újratöltve"?

Majd jött a szikra egy napon,

Ez látható a címlapon."


John Scalzi: Állati gonosz

Agave Könyvek, Budapest, 2023
287 oldal, puhatáblás, ISBN: 9789635981939
Fordította: Riusznyák Csaba

Ára: 3980,- Ft helyett 3184,- Ft (-20%)




Mi történik akkor, ha egy titkos szupergonosz elhalálozik, és szeretett, ám tudatlan unokaöccsére hagy mindent? Mi lehet sokkolóbb az örökös számára? Szembesülni a ténnyel, hogy az eredetileg parkolómágnásnak hitt nagybácsi valójában a világ egyik leghírhedtebb gonosztevője volt - az az igazi, régi vágású fajta, akit a Bond-filmekben látni, vulkánba vájt főhadiszállással meg mindennel -, vagy, hogy titkos birodalmát értelmes, emberi nyelvet és számítógépet használó macskák irányítják?És képes-e megbírkózni a hirtelen minden irányból rá leselkedő veszéllyel? Elvégre a végtelen mennyiségű pénz mellé az egész biznisz is jár, amire nem egy üzleti partnernek fáj a foga.John Scalzi legújabb regénye állati képtelenség, ami humorában sokszor Christopher Moore-t idézi, közben viszont meglehetősen józanul foglalkozik korunk világának legégetőbb problémáival.


Kepes András: Két macska voltam

Open Books, Budapest, 2023

396 oldal, keménytáblás, ISBN: 9789635722631


Ára: 5999,- Ft helyett 4799,- Ft (-20%)





A hetvenes években egy apa a családjával egy vidéki tanyára költözik abban a hitben, hogy maga mögött hagyhatja a diktatúrát, ám új élet helyett a saját poklát teremti újra. Legidősebb fia, György, az apai nyomás és önkény elől menekülve a rendszerváltás idején visszatér Budapestre, ahol rendőrként a bűn és a tisztesség között ingadozva saját élete után is nyomoz. Választás elé kerül, mit kezdjen a múlt hazugságaival, amelyek a környezetében tönkretették a szülő-gyerek kapcsolatot, a szerelmet és a barátságot. Egy ponton azt a döntést hozza, hogy saját kezébe veszi a sorsát. A Két macska voltam egy lélektani krimiket idéző sorsregény egy olyan korban, amelyben a történelmi és emberi traumák nyomán kiveszőben van a mindennapokból az erkölcs és az emberség.




Válasszon a hazai könyvpiac teljes kínálatából - és rendeljen tőlünk!

Könyvrendelés:

irsaikonyvfutar@gmail.com    

+36 20 560 5526




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése